Savaria Symphony orchestra: een halve eeuw

Savaria Symphony orchestra: een halve eeuw

Het holiday show gerenommeerde artiesten werken betrokken, en de dirigent dirigeerde het orkest, die een tijdperk in de band ‘ s leven. Eerste Tamás Vásáry kosten, Rossini, Beethoven en Dvořák uit de werken van geluid details, en dan Paul Thomas, Robert Houlihan ‘ en Petró János stappen van de dirigent het podium, en Bartók, Verdi, Massaal, en Strauss van de werken, waarvan zij weten tunes. Het jubileum

concert als de artiesten op het podium, als Tokody Ilona en Kováts Kolos opera zangers

concert als de artiesten op het podium, als Tokody Ilona en Kováts Kolos opera zangers

De Savaria Symphony Orchestra 50. de verjaardag van een jaar van jubileum event-serie te vieren, dat is het hoogste punt van de donderdag avond gala concert.

Als Mérei Tamás, de band, de huidige directeur, zei eerder zaterdag plaats van de symfonie muziek spelen van de geschiedenis tot 1850 stamt nog dan in feite symfonische concerten in de stad. Ze waren echter niet regelmatig, en het orkest van samenstelling waren variabele. De voormalige informele band die de geschiedenis zijn voortgekomen uit het jaar 1933, toen een tijd van Zoltán Kodály uitgevoerd.

De Szombathely Symfonie orkest, de voorloper van 1962. op 15 februari is het dan szombathely gemeenteraad werd opgericht, maar het handvest editie van de afdeling voor de jaren heeft geweigerd, naar verluidt was er in die platteland stad symphony orchestra. Ten slotte, in 1969 het orkest nam de county council, vanaf dat moment, de ontwikkeling was continu.

In 1964 werd georganiseerd in szombathely iseum in de eerste magic flute-een prestatie die, op en af tot en met 1999 werd herhaald. De onderbroken serie van vorig jaar, het Iseum renovatie voortgezet.

De band er gebeurt is dat een belangrijk deel van de Bartók -, Seminar-en Festival, dat dit jaar twintig-achtste keer gehouden in szombathely, en die wereldwijd is de enige Béla Bartók ‘ s naam, kenmerk, en zijn werk op het festival gericht.

De hongaarse Televisie orkestleiding van een flink aantal jaren zaterdag plaats is het thuis van de symfonie, gebaseerd op het. Deze namen verschijnen in deze toernooien, zoals Kobajasi Kenicsiro, Medveczky, Adam, of de Robert Houlihan’, die in de jaren 1990 het orkest dirigent.

Als componist schreef regelmatig stukken in de band en werkte samen met de band, als het Lendvai Kamilló, Szokolay, Sándor, György Kurtág en Péter Eötvös.

De Savaria Symfonie orkest een jaar meer dan honderd concerten, spelen ze thuis en in het buitenland. Meer records die zij gemaakt hebben, onder deze staat uit de BBC-DVD ‘ s en de opname is, dat Sony in opdracht van de

Bloem-tot-jaar koppelen was geboren

Bloem-tot-jaar koppelen was geboren

De band dank u zeer explosief is in goede staat, enkel en energiek. Die dirigent werden ingezet weer, die is een-van een belangrijk tijdperk in de band ‘ s leven. Ga terug in de tijd, de eerste in de wereld-beroemde Kossuth prijs-winnende dirigent-pianist, Tamás Vásáry (de band van de ere-voorzitter-dirigent) kosten.
Iedereen bedankt iedereen

We hebben, natuurlijk, protocol: dank u, herinneringen poster-belastingen, wijnen en bloemen – ingetogen, persoonlijk. De burgemeester, in plaats van Marton Zsolt loco-burgemeester geciteerd is afgelopen, Ferenc Kovács, de provincie vergadering de voorzitter, politici logenstraft een antwoord tékossággal sprak, en merkte bloem taal, van haar kant, hoe erg ik het vind dat de laatste periode van politieke besluit in de zin van de band wordt alleen in stand gehouden door de stad. En dank je de co-band (Erkel Koor, Philharmonic), muziek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *